Политиката за противодействие и превенция на конвенционалната престъпност е приоритет
08.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Политиката за противодействие и превенция на конвенционалната престъпност е приоритет в програмата за управление на правителството на България. Целта е да подобрим взаимодействието с местната власт и с другите институции, ангажирани с проблема, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов вчера на национално съвещание на МВР.

Той заяви, че назначаването на полицейски служители, изграждането на мобилни екипи, видеонаблюдението в населените места и непосредствената връзка с гражданите остават във фокуса на вниманието на МВР. Друг акцент поставяме върху повишаването на пътната безопасност, тъй като всеки един изгубен живот, всеки, пострадал при пътнотранспортно произшествие, се „умножава“ многократно като негативна емоция сред семейството и приятелите, посочи Маринов.

Гордеем се с оценката на Фронтекс, че българско-турската граница е най-добре охраняваната външна граница на ЕС, заяви вътрешният министър. И увери, че се следи тенденцията на миграционния натиск към България и продължават да се охраняват нашите граници с висок професионализъм, със съвременна техника и с добро оборудване.

Дискутираме и за противодействието на контрабандата, каза вътрешният министър. Той отбеляза, че прилагането на схеми за контрабанда, митническите нарушения и разпространението на изделия без платен акциз нанасят на държавния бюджет щети в особено големи размери. За невнесени данъци и такси на национално ниво имаме изграден капацитет – междуведомственият център за противодействие на контрабандата и за контрол на движението на рискови стоки и товари работи ефективно и дава резултати. Доброто взаимодействие с Агенция „Митници“ и прокуратурата също дава реални резултати, коментира министър Маринов.

About the Author :

Leave a reply