Борисов: Длъжни сме да работим с прокуратурата, докато всяко дело влезе в съда
08.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но, както каза главният прокурор, „прокуратурата ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите“. Така че, независимо от много ясното разделение на властите, ние сме длъжни да работим заедно, от първия до последния миг, докато вкараме в съда даденото дело. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на Националното съвещание на МВР.

В словото си премиерът Борисов говори за битовата престъпност и заяви, че не може да си обясни защо, след като и днес се предоставят 341 коли на МВР, плюс 300 коли, които в момента са в поръчка, продължава да има села или населени места, където полицейското присъствие е недостатъчно или малко.

Министър-председателят съобщи, че сме усвоили 68 процента от парите, които Европа даде за границата, другите се обжалват в момента, но продължава да идва техника. „Ще има 150 милиона повече за заплати“, каза премиерът и отбеляза, че „всеки директор си знае населените места, знае патрулите и полицаите, които има“. Бойко Борисов препоръча на полицаите да направят график, за да може в няколко села да се чуят проблемите и на възрастните, и на младите хора. Сега се купуват и камери, добави премиерът. Той каза, че се задържат стотици килограми хероин, но, по думите му, едно битово престъпление или произшествие „отеква у народа повече, отколкото всичко останало“.

Убеден съм, че колегите от криминалната полиция и прокурорите от Русе ще разкрият убийството в града, заяви премиерът Бойко Борисов. „От това, което знам, от начина, по който се работи, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време това да стане“, коментира той. Министър-председателят увери, че най-добрите криминалисти са изпратени за разкриване на убийството.

Премиерът Борисов каза, че иска Институтът по криминалистика да стане такъв, какъвто „се гледа по филмите“. Той добави, че „колкото средства са необходими – 5-6 милиона“, са заделени с финансовия министър, за да може не само много по-качествено, но и много по-бързо да се правят изследванията в института.

About the Author :

Leave a reply