МВР министърът се надява бързо да се стигне до извършителя на убийството в Русе
08.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Всички действия продължават, надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов за случая с убитата в Русе 30-годишна жена, който определи като изключително брутално престъпление.

По последни данни Виктория Маринова е била изнасилена, удряна с юмруци и душена. Младата жена и майка на 7-годишно момиченце е административен директор на телевизия TVN в дунавския град и водеща. Все още не може да се каже дали убийството е свързано с работата на Маринова, дали в него има личен мотив или престъплението е извършено по съвсем различни подбуди.

Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия, каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед на светло, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал. Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението.

Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия. В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Маринов каза, че до момента няма данни убитата да е получавала заплахи, но добави, че се работи с най-близкото й обкръжение, за да се установят нейни контакти, проблеми, които е имала преди бруталното убийство. Към момента няма и данни, които да свързват престъплението с работата й. Това обаче не е изключено до момента, в който нямаме категорични доказателства, добави Маринов.

Маринов коментира темите след като на церемония в присъствието на премиера, главния прокурор и други официални лица министърът на вътрешните работи представи 341 нови служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР. Това стана в рамките на днешното Националното съвещание на ръководството на МВР. Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС – „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн. евро, които ЕС отпусна на България през есента на 2016 година.

About the Author :

Leave a reply