Вицепремиерът Симеонов: Не бива да се притиска ГЕРБ за избора на нов главен секретар на МВР
08.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в интервю за БНТ.

Във връзка с липсата на главен секретар и убийство на журналист в Русе, Симеонов коментира: „МВР си има своите специалисти, професионалисти на всички нива, които са свързани с пряка дейност по изпълнение на разпоредбите и законите от министерството, така че дали има главен секретар, или не една две седмици не мисля, че е фатално“, коментира още Симеонов.

На въпрос дали Волен Сидеров иска главният секретар да е на партия „Атака“ и това да бъде Светлозар Лазаров, вицепремиерът обясни, че той още носи сериозни негативи от случая с Лясковец. Симеонов уточни, че цялата операция е била под негово ръководство и в нея е загинал един командос. „Когато се вземат кадрови решения, те се взимат на база на коалиционното споразумение между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“, а това споразумение повелява и разпорежда всички кадрови промени да бъдат извършени само след обсъждане с партньорите“, коментира Симеонов. По думите му по правило е редно да е на ГЕРБ, защото досега тази позиция е заемана от кадър на партията.

На въпрос дали ще има коалиция между Волен Сидеров и Николай Бареков, Симеонов заяви: „Не виждам никакъв трус в това, че една от партиите има намерение да участва в следващите избори в друга коалиция и в друго съдружие. Ние в нашето споразумение сме се подписали под ангажименти с работата на 44-тото НС, а не за бъдещи коалиции“, коментира вицепремиерът.

По отношение на днешното заседание на голямата коалиция, Симеонов уточни, че това се прави регулярно. „Ще се обсъждат текущи въпроси. Вероятно ще бъде коментиран и въпросът за главен секретар на МВР. Вероятно бъдещият пореден несъстоятелен вот на недоверие ще бъде обсъждан“, каза Симеонов и уточни, че колегите му ще бъдат информирани за ефективното правителствено посещение в Украйна.

About the Author :

Leave a reply