Арестували в Германия предполагаемия убиец на Виктория Маринова
10.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Предполагаемият убиец на телевизионната водеща Виктория Маринова е задържан в Германия, съобщи бТВ. По непотвърдена информация той е напуснал страната в неделя, ден след извършеното престъпление.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Подробности около задържането на вероятния убиец ще дадат днес на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Вчера в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше и румънец от украински произход, но не бяха намерени доказателства, че е свързан със случая.

По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства, уточни Нова телевизия. По непотвърдена информация в дома му са открити негови дрехи с кръв от жертвата. Според източници на телевизията името му е Северин Красимиров, на 21 години.

Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град Щаде, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция. Отново по неофициална информация нападението е било случайно, а не планирано.

Хората от квартала в Русе, където се намира къщата на заподозрения, разказаха, че са разбрали за случилото се още в неделя. Момчето избягало в Германия по съвет на негови близки, след като споделило за случилото се. Полицията разбрала малко по-късно и насочила вниманието си към Северин. Той бил засечен на камери в района на крайбрежната алея на Дунав. Именно там Виктория е тичала в събота през деня.

Снимка: Фейсбук

About the Author :

Leave a reply