Голям интерес към семинар на Обучителен център „Темида“ за киберсигурността
19.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

При изключително засилен интерес се проведе организираният от Обучителен център „Темида“ еднодневен специализиран семинар на тема “Киберсигурност. Нов закон за киберсигурността. Превенция и защита от хакерски атаки”.

Участниците в обучението имаха възможността да получат практически знания и умения относно новата правна уредба в областта на киберсигурността, които ще предпазят техния бизнес от неблагоприятни правни последици, както и да разберат какви са предизвикателствата, рисковете, възможностите и ефективните мерки за справяне с хакерските атаки.

Пред тях беше разяснено детайлно какви са мотивите за създаване на Закона за киберсигурност, какви са общите положения на новата правна рамка, каква е ролята на ДАЕУ, МО, МВР и ДАНС, какво е стандартизация и доброволно уведомяване.

Представени бяха още административно наказателните разпоредби и размерът на глобите, предвидени в новата нормативна уредба.

Лекторско участие взеха Светлин Лазаров, началник сектор „Дигитални анализи и открити източници“ в отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП-МВР, Николай Цветанов и Лора Георгиева, Адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори”, и Вихрен Славчев, IT, изпълнителен директор на „Мнемоника“.

About the Author :

Leave a reply