Патриотите решиха, че Валери Симеонов няма да подаде оставка
24.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Валери Симеонов няма да подаде оставка. Това стана ясно след коалиционна среща на Обединените патриоти, на която присъстваха лидерите на ВМРО и на НФСБ – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, но не присъства третият партньор – лидерът на Атака Волен Сидеров.

По думите на Каракачанов, на срещата Симеонов е обяснил какво е имал предвид с думите към протестиращите майки и че не е имал намерение да ги обижда. Г-н Симеонов малко по внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява, каза той.

Според Каракачанов оставката на един вицепремиер означава падане на правителството. Само представяйки си, че това означава БСП и ДПС да се върнат на власт, това не е решение, коментира той. „Ако изгоним НФСБ от управлението, какво очаква правителството? Трябва да разчитаме на Марешки. Това не е алтернатива. Едно такова нещо означава, че и ние си тръгваме“, отбеляза Каракачанов. За мен по-важно е, че правителството си върши работата, посочи той.

Коалицията Обединени патр0иоти съществува на този етап, имайки сериозни проблеми в комуникацията, отбеляза Каракачанов. Симеонов допълни, че споразумението за коалицията не е нарушено, въпреки че има сериозни разминавания. Ние ще полагаме и занапред усилия да се събираме и да си решаваме проблемите, каза той.

Упрекът не е към децата, аз не съм звяр, много добре виждам какви са децата, заяви Симеонов по отношение изказването си към протестиращите майки. Той допълни, че смисълът на думите му не бил, че децата се преструват. Майките ги представят за болни, а ги държат на пек, на дъжд и на студ, за мен това не е нормално, отбеляза той. Симеонов каза, че не вижда причина да се извини за думите си. Според него исканията на протестиращите майки са били удовлетворени.

Каракачанов посочи, че протестът на майките от самото начало е бил политически експлоатиран.

Междувременно втори ден майки на деца с увреждания и други граждани протестираха пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестиращите скандираха „Оставка“, носеха плакати „Симеонов – срам“, „За душата с увреждания няма протези и рехабилитация“, както и плакати с образа на вицепремиера, преобразен като Хитлер.

About the Author :

Leave a reply