До седмица ще бъде ясно дали Иванчева и Петрова излизат от ареста
26.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Най-късно в първите дни на следващата седмица ще стане ясно дали отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова ще излязат от ареста, съобщи БНР. Решението трябва да бъде взето от Апелативния специализиран съд. Пред него прокуратурата протестира определението на Специализирания наказателен съд, който им определи по-лека мярка за неотклонение “домашен арест“. Мотивите за този протест бяха обявени от наблюдаващия прокурор Илиян Рангелов.

Протестът е мотивиран от опасността Иванчева и Петрова, които заедно с бившия районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров са на съд за корупция, да се опитат да въздействат на свидетели, които са разказали за наличието на корупционни практики в Община “Младост“. Независимо че основните свидетели от тази община, както и от Столичната, вече дадоха показание пред Специализирания наказателен съд и затова съдия Иво Хинов реши да облекчи мерките за неотклонение на двете, прокурорът Рангелов смята, че тази опасност не е отминала.

Защитникът на бившата кметица на “Младост“ Биляна Петрова Емануил Йорданов обаче е на друго мнение. Според него прокуратурата целенасочено и съзнателно настоява за задържането под стража на двете, за да се опита да ги принуди да се пречупят и да признаят вина, каквато обаче те нямали.

Рангелов отрече прокурорската настойчивост да е свързана с такава мотивация и обясни, че прокуратурата отстоява тази позиция по принципни съображения.

Тези коментари бяха направени преди началото на поредното заседание по корупционното дело в Община “Младост“.

About the Author :

Leave a reply