Шефката на НС: Днес предстои и шестият депутат ще подпише документа за отказване от имунитет
09.11.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Днес предстои и шестият депутат да подпише документа за отказване от имунитет, който ще изпратим на главния прокурор, съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в интервю за сутрешния блок на БНТ.

„Моята задача е да направя така, че да има атмосфера в парламента. Шестимата народни представители, за които прокуратурата поиска да се откажат имунитета си, вече са го направили“, коментира Караянчева и посочи, че днес предстои и последният да подпише документа, който ще се изпрати на главния прокурор, за да може да започне наказателно преследване.

„Няма доказано все още престъпление за тези колеги и не може да се говори за някакво политическо преследване. Показа се, че институциите си вършат работа. И последните няколко месеца виждаме акции, които показват, че не е на мода политическият чадър. Защото ако имаше преследване към определени хора, нямаше да има и депутат от ГЕРБ. Нека всеки да има възможност да докаже правотата си“, каза още тя и посочи, че това няма да се отрази добре на самия парламент и на доверието в него.

„Относно кворума – трудно се работи в такава обстановка, но ние като народни представители трябва да си вършим работата. И мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на управляващите. И ако колегите, които напускат залата, си мислят, че от това ще получат по-голямо одобрение – не. Хората очакват ние да работим. Явяването на работа в Народното събрание е морален и граждански дълг. И както нормалните граждани ходят от 8.00 ч. до 17.00 ч. на работа, така трябва и ние да си вършим работата“, каза още председателят на парламента.

About the Author :

Leave a reply