Лозан Панов пак отказа да говори за „затъналата в зависимости“ съдебна система
05.12.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

За втори път председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отказа дебат на колегите си от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за изказването си отпреди месец, че „съдебна ни система е затънала в зависимости“. Както преди седмица, така и вчера Панов напусна заседанието на колегията, отказвайки да отговаря на въпросите на съдебните кадровици.

10 от членовете на Съдийската колегия зададоха с писмо 14 въпроса по тезите в изказването на Лозан Панов пред международна конференция, посветена на независимостта на съдебната власт. В изказването си съдия №1 едно обвини главния прокурор, че слага чадър над приятелите си и разследва опонентите си. Настоя и  европейското наблюдение над България да остане.

Както миналия вторник, така и сега Лозан Панов напусна заседанието на Съдийската колегия преди точката в дневния ред, която предвиждаше той да отговаря на въпросите на колегите си.

„Човек, който е лъгал, или магистрат, който е укривал да казва такива неща, трябва да каже защо е така“, каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев в коментар за поведението на Панов.

„Общо взето се хвърлят приказки в публичното пространство и дотам – нищо. В какво се изразява независимостта – финансова, политическа, някаква роднинска, нещо деяние извършено“, добави той.

Боян Магдалинчев категорично отрече с колегите му да обмислят процедура по отстраняването на председателя на Върховния касационен съд.

About the Author :

Leave a reply