Обвинените за стрелбата срещу Митьо Очите влизат в съда днес
24.06.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Георги Иванчев и Радослав Димитров, обвинени в опит за убийство на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, ще застанат днес пред Бургаския апелативен съд, съобщава „24 часа“.

Защитниците им Росен Желязков и Калин Господинов от варненската адвокатска колегия обжалваха наложената от окръжната инстанция мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Очаква се днес по време на заседанието да станат ясни излязат резултатите от още няколко експертизи, свързани с използваните оръжия.

Очакваме да ни бъдат представени повече от събраните доказателства, за да изградим защитната си теза, според мен няма достатъчно доказателства срещу Георги Иванчев и Радослав Димитров, каза пред „24 часа“ адвокат Калин Господинов.

От вече готовите експертизи по делото е ясно, че 4 изстрела срещу Очите са произведени от незаконния „Макаров“ (три в тялото и един в бронежилетката), по който са намерени биологични следи от Георги Иванчев и Никола Маринов – Кольо Магарето от хората на Очите, също ранен в престрелката.

Епителна тъкан от Маринов е намерена върху пълнителя на пистолета, не върху приклада, заяви пред „24 часа“ адвокат Господинов. Според него единствено свидетелски показания уличавали другият обвинен – Радослав.

От прокуратурата обаче са категорични, че има достатъчно данни за съпричастност и на двамата. Различни свидетели потвърдили, че Радослав е стрелял в гърба на Очите. Първоинстанционният съд подчерта, че има опасност двамата да се укрият или да извършат други престъпления. Иванчев има висящо дело за хулиганство от лято 2014 г. в Слънчев бряг.

Една от целите на разследването е да възстанови с максимална точност кой къде е бил и какво е правел при мелето. Не е изключено да има още арести и обвинения, съобщиха запознати.

Назначена е експертиза, която трябва да установи дали първоначално прибраното, а после върнато DVR устройство е служело само за наблюдение или е имало памет, която е увредена.

Има подадени три жалби до прокуратурата за самото нахлуване в ресторанта 4You. Едната е от Божидар Кузманов – Кравата, фактически ползвател на заведението. Другите две са от обвиняемите Иванчев и Димитров.

Засега в ареста с потвърдена мярка задържане под стража е Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда Алексиев. Адвокатът му Димо Гочев обаче се готви да я обжалва в най-скоро време. Законът не му забранява това.

About the Author :

Leave a reply