Софийски градски съд решава регистрацията на ДОСТ до 14 дни
27.06.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Софийският градски съд (СГС) ще реши дали да регистрира партия ДОСТ до две седмици. Пред журналисти, след края на заседанието на съда, лидерът на ДОСТ Лютви Местан заяви, че е уверен, че представените днес документи са изрядни. Той добави, че ДОСТ е силен ресурс за по-нататъшното развитие на България като евроатлантическа държава с реална демокрация.

Попитан за Великобритания, Местан заяви, че отделянето й от Европейския съюз (ЕС) не е краят на съюза, нито началото на края му. По думите му обаче много е важен въпросът кой би спечелил от разединена Европа. Местан посочи, че общите европейски правила и оцеляването на ЕС е лоша новина за корупционните и олигархическите сили и допълни, че неслучайно България е приета под условие.

По думите му механизмът, наложен на България, означава, че страната ни има какво още да направи, за да покрие критериите за членство по отношение на върховенство на закона, на правосъдие и вътрешен ред, по противодействието на корупцията и олигархията.

В този смисъл има нужда от сериозна реформа на вътрешно-политическата система, за да има повече еднозначни категорични политически сили, които ще бъдат европейски и атлантически не само на думи, но и като конкретно, реално политическо поведение, добави Лютви Местан.

About the Author :

Leave a reply