Безумни правила на Брюксел, с които ще се раздели Великобритания след Брекзит
28.06.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Референдумът, с който британците заявиха, че не желаят повече да са част от Европейския съюз, доведе до срив на английската лира. Все още е трудно да се каже какви точно ще бъдат последствията за икономиките на Съюза и Острова след развода им. В същото време обаче британската преса радостно съобщава, че поданиците на Елизабет Втора ще се отърват от някои безумни правила на ЕС, разказва Нова ТВ. Брюкократите постоянно въвеждат нови правила и регулации, с които определят някои от най-простичките неща в живота на гражданите на страните-членки.

 

Банани

През 1995 г. Европейската комисия издаде наставления за начина на отглеждане на банани и краставици. Според разпорежданията на пазара не трябва да се срещат такива с много голяма извивка или по-къси от 14 см.

Около 13 години по-късно въпросната директива беше отменена и кривите плодове и зеленчуци се завърнаха по щандовете на магазините. Скоро британците ще могат сами да решават колко извити да бъдат бананите и краставиците в техните магазини.

 

Електрическата крушка

Брюксел безпощадно ограничи продажбата на традиционните електрически крушки с нажежаема жичка. След разпоредбите обикновените крушки бяха поетапно премахнати в Обединеното кралство. Вносът на всякакви „традиционни“ крушки беше окончателно забранен през 2012 г. А много от потребителите на Острова се оплакваха от техните енергоспестяващи наследници. Много хора са получили припадъци от трептенето на енергоспестяващите крушки.

 

Прахосмукачката

В кампанията си за Брекзит в последните дни бившият кмет на Лондон Борис Джонсън нападна Евросъюза за това, че налагат допълнителни сериозни разходи на британските търговци на дребно, които продават прахосмукачки например. Европейската комисия предизвика серия от протести, след като преди две години забрани мощните прахосмукачки. От 1 септември 2014 г. на компаниите е забранено производството или вноса на прахосмукачки с мощност над допустимите 1600 вата, като част от стремежа си да намали вътрешното потребление на електроенергия.

 

Водата и обезводняването на организма

През 2011 г. решение откъсналите се от действителността скъпо платени евробюрократи обявиха, че питейната вода „не облекчава обезводняването“. Властите на ЕС приеха закон, който твърди, че учените не са открили никакви доказателства на твърденията, че водата пази организма ни от обезводняване. На производителите на бутилирана вода било забранено да поставят етикети на бутилките, които твърдят, че консумацията на вода помага да се борим с обезводняването.

 

Шумът на колата

Електромобилите може да са по-малко вредни за околната среда, но пък са много по-тихи от задвижваните с гориво. Това крие сериозни рискове за пешеходците на пътя, защото те могат изобщо да не чуят, че към тях приближава автомобил.

 

Ето защо от 1 юли влиза в сила директива на ЕС, която задължава производителите на електрически и хибридни коли да ги правят толкова шумни, които и превозните средства на бензин и дизел. След около две години британците обаче ще могат сами да решават и за това колко бръмчащи возила да се движат по пътищата им.

About the Author :

Leave a reply