Направиха възстановка на стрелбата по Митьо Очите, арестувани са още хора
28.06.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Истински екшън се разигра днес по обед  в „Слънчев бряг”, в заведението, в което на 8 юни стана престрелката между две враждуващи групировки, предаде Нова ТВ. Тук се проведе следствен експеримент, след който изненадващо бяха извършени и арести на седем човека.

Голяма част от хората на Божидар Георгиев-Кравата тази сутрин бяха призовани за участие във възстановката на случилото се в „Слънчев бряг”. Повечето дойдоха доброволно и с адвокатите си.

„За мен е учудващо, че този експеримент се извършва само с определени свидетели”, каза Росен Желязков, адвокат на обвинения Георги Иванчев.

Дали заради свидетелите, или заради това, че експериментът се ръководеше от специализираната прокуратура полицията направи опит да ограничи работата на медиите, докато туристите минаваха необезпокоявани  покрай ограничителните ленти.

Следственият експеримент продължи около час.

Разследващите бяха лаконични.

„Не мога да коментирам, има следствена тайна, не мога да коментирам”, каза разследващият полицай Златко Пеев.

Хората на Божидар Георгиев бяха помолени да влязат вътре в заведението, за да направят възстановка на нощта на престрелката. И когато всички си мислиха, че експериментът е към края си, се случи неочакваното – пристигнаха няколко коли с маскирани полицаи. Всичките седем свидетели бяха арестувани пред медии и пред туристи.

Адвокатите на повечето от задържаните бяха изненадани, защото по думите им дошли доброволно за експеримента и съдействали на разследващите.

„Не знам какъв е редът за задържане, но всичко протичаше, проявявахме съдействие. Тези спецчасти, които се появиха незнайно откъде, не знам по каква причина и по каква заповед се появиха”, каза защитникът на фирмата, стопанисваща  заведението и на управителя Николай Иванов –  Георги Петров.

От специализираната прокуратура обявиха, че на място в Бургас преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица. Освен по престрелката се работи и по други престъпления, свързани с нея – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици.

Арестуваните са с полицейско задържане за 24 часа. Предстои да стане ядно дали ще има нови обвинения.

About the Author :

Leave a reply