Премиерът: Стремим се към успешен край на съдебната реформа
01.07.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„Надявам се на обективен доклад. Всичко което ни препоръча ще се постараем да го изпълним. Огромни усилия – от парламента, от правителството, от всеки един от нас, за да приключим с тази съдебна реформа“.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателя Бойко Борисов, в отговор на въпрос от народния представител от РБ Радан Кънев, относно политиката на правителството за изпълнение на препоръките на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка, цялостния Независим анализ на дейността на Прокуратурата и продължаване на съдебната реформа.

„Експертите, за които говорите, днес приключват и си заминават”, посочи Борисов. „Отложиха с две седмици, тъй като в последния момент искаха да дойде още един прокурор, на практика те са двама от Великобритания, един от Холандия, един от Германия и един от Испания. Вече цяла седмица са тук и провеждат срещи по заданието си такова, каквото е от ЕК”, допълни той.

Премиерът обясни, че практиката на ЕК е да не съобщава резултатите от доклада, но страната ни ще настоява те да бъдат публично оповестени, за да може обществото да се запознае с тях.

„Аз съм я поискал тази комисия, именно по сътрудничеството с ЕК. Нашите цели за догодина – май, юни да бъдем доста напред в мерките и парламента в това отношение също полага големи грижи и внимание. Със Закона за съдебната власт, с атникорупционния закон, надявам се другата седмица да минем на съвет закона, който касае терористичните актове”, обясни премиерът.

About the Author :

Leave a reply