Две години пробация за Волен Сидеров
05.07.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Две години пробация е окончателното наказание на Волен Сидеров след петте присъди за хулиганство, определено от Софийския градски съд.

Прокуратурата поиска наказанието на Сидеров да бъде увеличено с година заради „цялостната престъпна дейност“ на лидера на „Атака“. Съдът обаче не се съгласи, припомняйки, че петте присъди пробация са в резултат на споразумение между държавното обединение и Сидеров и неговата защита и в този смисъл, ако прокуратурата е смятала, че  за тази цялостна престъпна дейност трябва да има по тежко наказание, трябвало да се договори с него.

По два пъти всяка седмица Волен Сидеров ще трябва да се среща с пробационен служител и да се разписва по постоянен адрес, както и през същия период да бъде удържана 25 процента от неговата заплата.

Решението не е окончателно и може да бъде протестирано или обжалвано пред Софийския апелативен съд. Засега от прокуратурата не казват какви са намеренията. Волен Сидеров използва своето наказание да се обърне с призив към медиите да уведомят Европейската комисия за случилото се в съдебната зала и да поискат, заради това, че вече има осъден депутат, да падне евронаблюдението.

След заседанието Сидеров коментира, че Брюксел може да бъде спокоен, че правосъдната система работи, защото е той е първият осъден действащ политик.

About the Author :

Leave a reply