Върховните съдии: Делото срещу Иван Евстатиев ще се гледа в Пловдив
05.07.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в сексуално насилие срещу 16 годишна ученичка,  ще се гледа в Пловдив, определи Върховният касационен съд. Причината е, че в панагюрския районен съд не могат да формират състав.

Панагюрският районен съд разполага с двама съдии, които вече  са участвали в производства, касаещи мярката за неотклонение на Иван Евстатиев. По закон те нямат право да гледат делото по същество, което е наложило  ВКС да определи друг, еднакъв по степен съд. И тъй като пазарджишките съдии си направиха отвод, с оглед контактите, които са имали с Евстатиев като бивш юрист и кмет на Пазарджик, то Върховният касационен съд е определил районният съд в Пловдив.

Определението не подлежи на обжалване. Към момента  делото все още не е насрочено за разглеждане. Иван Евстатиев е обвинен в това, че на 15 януари тази година е насилил 16 годишна ученичка, като преди това я е привел в безпомощно състояние. Според медицинската експертизи момичето е било девствено, а екскметът  се е възползвал от нейната доверчивост, тъй като се познавали. От началото на годината Иван Евстатиев е в следствения арест на пазарджишкия затвор, въпреки многобройните опити на защитата му, той да бъде освободен срещу парична гаранция или подписка

About the Author :

Leave a reply