Отстраниха временно от работа следовател, разследвал Митьо Очите
06.07.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Бургаският следовател Иван Христов, работил по атентата срещу Митьо Очите на 9 ноември 2001 г., бе отстранен от работа до приключване на наказателното дело срещу него.

Това стана с единодушно решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по предложение на главния обвинител Сотир Цацаров.

На заседанието стана ясно, че на 4 юли Софийска градска прокуратура е обвинила Христов в престъпление по служба – по чл. 283 от Наказателния кодекс, предвиждащ до 3 г. затвор за длъжностно лице, което използва служебното си положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага. Само Софийска градска прокуратура може да обвини магистрат.

Името на следователя изскочи около престрелката пред заведение в Слънчев бряг, когато гард на Димитър Желязков – Митьо Очите бе убит, а той бе ранен. Скоро след това окръжният прокурор на Бургас закри работното място на Христов в полицейското управление в Слънчев бряг и го премести в Бургас. НАП пък извърши данъчна проверка на заведение в курорта, за което се смята, че е на следователя.

About the Author :

Leave a reply