Анита Мейзер получи 3 години затвор за убийство и подкуп
23.12.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Окръжният съд във Варна осъди на 3 години затвор призналата се за виновна Анита Мейзер по обвиненията, че е убила по непредпазливост съпруга си Николай Димов и след това предложила подкуп от 30 хил. евро на полицай, за да не бъде арестувана. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок.

Делото протече по съкратена процедура, след като Мейзер призна вината си и прие да не се събират доказателства в съдебното следствие. Така съдът ѝ определи наказания от по 4 години и половина затвор за всяко от двете престъпления, но при съкратената процедура те се редуцират с 1/3, което означава, че Мейзер трябва да изтърпи едно наказание от 3 години затвор. От него се приспада и времето, в което тя е в ареста – от 14 август 2016 г.

Съдът определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Мейзер трябва да плати и 7 хил. лв. глоба, както и обезщетение от 150 хил. лв. на наследниците на съпруга си.

„През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах дотук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат“ , бяха последните думи на подсъдимата в съда.

Смъртта на съпруга на Мейзер бе при необичайни обстоятелства в дома им. Разследващите установиха, че Мейзер завързала краката, ръцете и врата му със свински опашки по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията трябвало да бъде заснета от подсъдимата, за да послужи на културиста Димов пред бъдещи работодатели.

About the Author :

Leave a reply