Темида ТВ

Адв. Стефан Гайдарски: ПП и ДБ правят само грешки. ДПС е големият победител

Ако не съставите правителство сте путинисти и фашисти, цитирам Бойко Борисов. ДПС е големият победител – това каза адв. Стефан Гайдарски в предаването Седмицата с Нина и Зий, което се излъчва всеки петък на живо от 17:15 и повторение в неделя от 12 ч. по България 24 тв.
Той направи анализ на отминалите избори и каза, че ДПС с последователната си политика е най-големия победител, а ПП и ДБ правят само грешки. Адв. Гайдарски изкоментира и предложенията на ПП, които предлагат изменения в закона:
1. Закон за КПКОНПИ с разследващи функции, т.е. паралелни следствие и прокуратура.
2. Съдия да може да разследва главния прокурор.
И изказа мнение във връзка с интервюто на Валентин Вацев, че правителство ще има – щял да го води Стефан Янев. Заповедта е такава – на всяка цена да обявим война.
Вторият гост бе писателят Никола Филипов във връзка с открита от него брошура в Британската Национална Библиотека, напечатана 1885 г.
С какво е толкова интересна тази книга, какво пише за българите там?
Книгата е отпечатана само седмица след Съединението на Княжество България с Източна Румелия и целта е била да информира или ако искаме да бъдем по-точни – да дезинформира британското население и го подготви психологически за евентуална нова „Кримска война“, в която цяла Европа ще воюва срещу Русия. Макар че е издадена от Патриотична организация, тя отразява официалната политика на Англия по българския въпрос от средата на 19-ти век и до Съединението, щом сетне е включена в Сборника от важни за английската политика документи.
Тази книга най-после ми обясни защо Русия е изтеглила офицерския състав от българската армия при обявяване на Сръбско-българската война.
Съединението на Княжество България с Източна Румелия е предизвикало огромна тревога в Британската империя. Както винаги, вдигнал се шум, че и това е дело на руския царски двор, който постепенно се стремял да постигне Санстефанска България с излаз на Егея.
От разглежданата тук английска книга става ясно, че Великобритания вдига в тревога цяла Европа. Тогава тя е най-мощната империя в света и като такава предупреждава Русия, че ако одобри това Съединение и остави руски офицери в българската армия, то срещу нея ще воюва заедно с цяла Европа.
В рубриката си продуцентът Зий Ребело разисква важния въпрос за глобалното затопляне. Дали Земята умира или е поредната шмекерия обвързана с 630 милиарда долара на година.