Актуално

Бившият шеф на ДАНС се оправда за бракониерството с куцо прасе

Димитър Георгиев и компания гръмнали дивото прасе без разрешително, защото куцало. Тази версия разказал бившият шеф на ДАНС, който заедно с още четирима беше задържан за бракониерство.

Като за последно Бойко Рашков хвърли “новинарска бомба”

Торбичка с над 100 патрона и шумозаглушител са изхвърлени от прозореца на единия джип, с който се придвижвали по време на незаконния нощен лов Георгиев и четиримата му спътници.

Двата джипа били спрени от полицаи снощи около 23 часа след подаден сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли. При огледа изхвърлените неща били открити, а в каросерията на единия автомобил е намерено убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един шумозаглушител.

Петимата – Димитър Георгиев, президентът на футболния отбор “Витоша Бистрица” Сергей Ташков, горският служител Владимир Петков, действащият служител на ДАНС Димитър К., и столичният бизнесмен Димитър А., са задържани.

По неофициална информация оправданието им е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца.

Решили, че е болно и извършили санитарен обстрел, за да не зарази другите животни в гората, съобщи Би Ти Ви.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването. Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

Източник: Lupa.bg