Актуално

Борисов: Ние се готвим за всякакви изборни правила (ВИДЕО)

Ние се готвим за всякакви изборни правила, каквито и да ни сложат, съдията, колкото и да ти пречи, ако играеш добре, печелиш. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов посрещнаха новите дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

“Мога отсега да ви кажа, че председател на ЦИК ще бъде някой от партията на Трифонов”, каза лидерът на ГЕРБ. Според Борисов обаче е логично шеф на изборната администрация да е от първата политическата партия.

“Ако не се договорят за шеф на ЦИК, ще вземат сферата от Канал 1 за тотото и ще журкат топчета, за да изберат шеф на ЦИК”, пошегува се той. Според Борисов има много неизвестни около новите избори – ще има ли достатъчно машини, камери за видеонаблюдение, кой ще е шеф на ЦИК.

България вече е в зоната на “ниско рисковите държави” за ковид

“България вече е в зоната на “ниско рисковите държави” по отношение на епидемичната обстановка, според данните института “Роберт Кох”, каза Бойко Борисов.  „Благодаря на ЕК и големите държави членки. Имаше проблем в целия ЕС. Сега с новите доставка е решен. На макс да се ваксинира, трябва да се слагат по 30 хил. ваксини на ден“, заяви лидерът на ГЕРБ. „Могат нашите критици да видят с какви мерки другите държави са на нашето ниво – пълен локдаун, излизане с СМС. Можем да кажем, че сме приключили третата вълна“, заяви той.

Днес България получи нова пратка ваксини

Пристигнаха 273 780 дози от препарата срещу COVID-19 на Pfizer. Те ще бъдат разпределени до всички точки на страната.