Актуално

Борисов няма да е и депутат

Премиерът Бойко Борисов се отказва от депутатското си място в новия парламент, обяви самият той. Днес лидерът на ГЕРБ посети Рилския манастир, а след това отиде да види как върви и ремонтът на свлачището на пътя за светата обител. Днес той продължи да сипе огън и жупел.

“Нас ни наричаха срутище, а от 31 МИР-а, ГЕРБ спечели в 24, ДПС в три, другите – в по два и един. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, другия път да са двойно повече, да победят. С тези обиди до там се докараха. Вече прекаляват със заплахите си, а уж са демократи.”, каза Борисов по повод на изказвания на кандирати за депутати от БСП.

Той посочи, че е подал заявление и се е отказал от депутатския си мандат в двата МИР-а, в които е водач на листа. “На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал, и след това не ми трябва имунитет. Затова напуснах и в двата избирателни района, където си спечелих и лидерския мандат – с г-жа Нинова, и с Христо Иванов и със Слави Трифонов, си ги победих”, каза той по повод на “Демократична България” и претенцията им, че за тях са гласували предимно високообразовани избиратели.

Вчера стана ясно и че Борисов няма да е премиер в правителството, което ГЕРБ ще предложи след като президентът връчи първия мандат на първата политическа сила, взема най-много гласове на 4 април.

 

 

Leave a Comment