Актуално

Борисов си пусна отпускарски снимки с внуците

Премиерът в оставка Бойко Борисов си прекарва времето в спортни изяви с внуците, става ясно от снимки, които той пусна в профила си във Фейсбук.

Заедно със снимките министър-председателят в оставка е написал и следното послание: “Играта ни върви!“. То обаче може да се тълкува не само в контекста на заниманията му с момчетата – Бойко и Иван, с които очевидно играе футбол, но и в контекста на политиката. Което пък би означавало, че към момента Борисов определя случилото се в парламента през изминалата седмица като игра. Да видим как ще отиграе топката през следващите дни.

Мнозинството в парламента го задължи да се яви на изслушване, на което да представи Националния план за възстановяване и устойчивост, по който ЕС може да отпусне на страната ни 12 млрд. лв. за преодоляване на кризата, причинена от COVID-19. Документът трябва да бъде внесен в ЕК до края на месеца, но от ГЕРБ отказаха да направят това и бяха обвинени в саботаж към евентуално ново правителство.

Народните представители от ГЕРБ-СДС изпробваха всякакви хватки, за да спасят лидера си от разпит от трибуната на 45-то Народно събрание, но така и не успяха.

Борисов не се яви на гласуването на неговата оставка в НС с аргумента, че е в отпуска.

Още по темата:

Задължиха Борисов да отиде в парламента

Филип Станев, ИТН: Бистришкият тигър се оказа един най-обикновен заек от Банкя