Актуално

Възраждане с лопати и кирки: трябваше да помогнем незабавно на бедстващите хора

Живущи в с. Богдан и с. Каравелово се обърнаха към кандидатите за народни представители от “Възраждане“ с молба за помощ. За съжаление хората там бедстват вследствие на това, че селата са залети и разрушени от водна стихия. Приливна вълна от е заляла селото, разрушила е къщи, нанесла е огромни щети и е причина за много лични трагедии. Важно е в настоящия момент да се действа бързо и адекватно и да се почисти колкото може повече преди наносите да изсъхнат. Тъй като държавата отново се бави с подкрепата си към бедстващите български граждани, там е важно ние да се обединим и да действаме незабавно, за да им помогнем. Работата е много, а за да бъде свършена са нужни хора с ръкавици, ботуши, резачки, лопати и кирки.

Нужна е и питейна вода, заявявят от партията.

Кандидатите за народни представители на “Възраждане“ почистват заедно с доброволците и бедстващите хора от първия възможен момент, в който можеше да се стигне до с. Богдан и с. Каравелово. Има нужда от още помощ. През страниците си в социалната мрежа “Facebook” от “Възраждане“ призовахме повече хора да се включат в идните няколко дни. Има огромна маса наноси, която трябва да се изнесе от дворовете на бедстващите, за да може после да влезе техника и да я отстрани от селото.

Всеки, който иска да помага, може да се свърже с Ангел Георгиев на тел: 0885 35 69 57

и да се присъедини към работната група на “Възраждане“, която е на място от първия възможен момент да се стигне до бедстващите села.

“След бедствието в Карловско много хора почнаха да пишат защо никой от кандидатите за депутати не бил отишъл да помага на пострадалите села и хора. Въпреки ехидните подмятания към нас нямах намерение да коментирам какво правим поради една причина – доброто се прави не за да се хвалиш с него. Само че ехидните подмятания са едно, а клеветите друго. Вчера прочетох как Възраждане не помагали на селата, въпреки че били помолени за помощ. Ето защо сега се налага да кажа какво правим – още от първия ден на бедствието нашите хора са на мястото и не са спирали да помагат. Вторият в листата ни в Пловдивска област, Кръстьо Врачев, е и председател на карловската ни организация. Той поведе първите доброволци, наред с още много други българи, разбира се. Водачът на пловдивската ни листа Ангел Георгиев също беше и продължава да е там. И не са само те, с тях са още десетки възрожденци. Те ще са там до момента, в който вече няма да има нужда от тях. Сега обаче чакам да прочета друго – че си правим реклама като ходим да помагаме. Така стоят нещата. Навремето, когато депутатите на МВРО караха добричкия кмет (известен с прякора си Пъпеша) да ме уволнява, мотивът им беше, че трябва да ме махнат, защото като работя добре, си правя реклама и ставам популярен. Живеем в болно общество, много болно. Но лекарство има, и ние ще го дадем на нашите сънародници – Възраждане за България!”, напис Костадин Костадинов в социалната мрежа.

Видео от мястото на събитието: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/765326678053476