Актуално

Дончева: Дори Фердинанд не е смятал викането му при депутатите за посегателство

Бойко Борисов възприема викането му в парламента като посегателство върху неговото достойнство. Това дори и Фердинанд не си го е позволява, заяви пред БНР зам.-председателят на парламента Татяна Дончева от “Изправи се! Мутри вън!”.

Борисов: Няма да ме вкарат в словоблудството, няма да си изпусна нервите

Тя беше категорична, че ще е разумно да се излъчи правителство, което да управлява до Нова година, за да се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет.

Дончева потвърди, че ще внесе предложения за промени в Правилника за дейността на Народното събрание, свързани с процедурните предложения от депутати и с техни лични обяснения.

Татяна Дончева определи случващото се в Народното събрание като позитивно.

В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Структурната промяна на Министерския съвет е полезна, но ако няма сили за това, защото мнозинството в НС е крехко, няма да можем да го направим, коментира зам.-председателката на парламента.