Актуално

Кирил Петков лично ще се заеме с ваксинацията на хората, това е приоритет N1 на ПП

Ваксинацията ще е приоритет №1 на Кирил Петков, ако стане премиер, обяви самият той по време на започналите преговори по темата „Икономика“.

Преговорите са между четирите политически сили в евентуално бъдещо правителство – ПП, БСП, ИТН и ДБ.

Слабата ваксинация в България бе представена от редица международни финансови институции като пречка за възстановяването на икономиката ни в условията на пандемия.

Според преговарящите само при достатъчно висок процент на имунизация няма да се налагат ограничителни мерки за редица бизнеси при всяка нова вълна на заразяване.

„Смятам лично да се заема с тази тема“, заяви Петков.

Според него ниското доверие и притесненията на хората за съпътстващи заболявания е причина за нежеланието за имунизация.

Предвижда се мащабна ваксинационна кампания, като Петков ще събере експерти от всички области на медицината, които да консултират хората дали техните придружаващи заболявания позволяват имунизацията срещу коронавируса.

Петков подчерта, че ваксинирането трябва да се извършва по демократичен начин, по личен, но информиран избор.

Пълно разбирателство по тема „Икономика“

В пълно разбирателство преминаха обсъжданията в работната група по тема „Икономика“.

Бяха излъчени по трима или четирима участници от всяка партия. Срещата приключи с оформянето на три списъка. Единият е с политики и мерки, по които и четирите партии имат пълно съгласие, вторият – с такива, по които има разногласия и е нужно повторно обсъждане и прецизиране. Третият списък е със засегнати проблеми и мерки, които са свързани с други сфери и ще бъдат насочени към съответните работни групи.