Актуално

Лорер с остри думи към Слави. Мрънка ли лидерът на Има такъв народ?

Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” отговори на критиките на Слави Трифонов, който вчера написа във Фейсбук, че партията на Кирил Петков и Асен Василев не се допитва до коалиционните си партньори и прави каквото си иска, като много често това не е добро за страната.

“Звучи ми като мрън-мрън”, бе отговорът на Лорер в интервю, което той даде тази сутрин за БНТ. На въпрос за какво предупреждава Трифонов, Лорер отговори: “Драма”.

“Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене”, каза още Даниел Лорер.

“Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство, което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес – от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула % съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори”, каза министърът.

Заяви също, че в Министерския съвет имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки. “Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България”, заключи Лорер.