Актуално

Менко Менков отрече обвиненията, че кантората му е взела 5 милиона от МРРБ

Внушението, което се прави от „Продължаваме промяната“, че кантората ми е взела 5 милиона от МРРБ, не е вярно. Това е заявил адвокат Менко Менков пред „24 часа“.

„Делата, които са поверени на кантората ми от МРРБ, са 79, сумата е общо 400 хиляди за всички дела. Никъде не казват, че съм ги спечелил всички до едно. И никъде не казват, че сме 10 кантори, които са обслужвали МРРБ. А останалите 9 кантори, половината от тях са взели много по-големи суми от моето дружество, а тях не споменават. И внушават, че едва ли не аз съм взел 5 милиона, което не е вярно“, заяви адвокат Менков.

Какво неправомерно има в това моята кантора да работи с колкото клиенти иска, когато клиентът реши да наеме кантората. Защо трябва да питам някакъв политически субект и да се срамувам от това. Напротив, гордея се с работата, която сме извършили за МРРБ. Нямаме нито едно загубено дело от тези, които са ни възложени, допълни той.

От самия доклад, изпратен от „Продължаваме промяната“ до медиите става ясно, че 10 адвокатски кантори са обслужвали правно МРРБ, макар в платената публикация да се прави внушение само за кантората на Менков.