Актуално

Над 2500 души са били заразени в коронавирус за последното денонощие

2 536 са новите случаи на зараза с коронавируса за 24 часа в България, но все пак трябва да се има предвид, че обикновено в първия ден от новото седмица се отчитат повече случаи. Направените тестове са 24 032.
Общо потвърдените случаи на коронавирус станаха 432 315, а направените тестове – 4 744 679.

Активните случаи са 42 444 и също дават тенденция на плавно нарастване. В болница са 5 48, като 960 са новопостъпили от тях са ваксиниран, а в интензивните отделения се намират 432 души.

През денонощието починаха 149 човека, с които общо жертвите на коронавируса в България станаха 20 638.

Излекуваните за 24 часа са 2 268, а общо те станаха 432 315.

Ситуацията с коронавируса в Ловешко се усложнява

300 на 100 хиляди души население надхвърли заболеваемостта от коронавирус в Ловешка област, а в болниците в региона ще бъдат разкрити още легла за пациенти с Covid, тъй като сегашните са запълнени. За изминалото денонощие диагностицираните с коронавирус в областта са 33-ма.

На заседанието на Oбщинския кризисен щаб беше отчетено, че ситуацията с коронавируса в региона продължава да е тревожна, смъртността е по-голяма в сравнение с предишните вълни на заразата, а положението с болничните легла е тежко.

В лечебните заведения в Троян,Тетевен и Луковит вече няма свободни места за настаняване на пациенти с коронавирус и се налага да бъдат разкрити още легла.В интензивното отделение на Ловешката болница има само едно свободно легло за  пациенти с усложнено състояние.

В  училищата има общо четири паралелки под карантина  – по две в езиковата и природоматематическата гимназии.

За ограничаване разпространението на заразата община Ловеч отмени всички масови събития. Засилва се и контролът по спазване на противоепидемичните мерки.