2020 Награди за правосъдие

Най-добър нотариус е Албена Шербанова

Албена Шербанова получи наградата “Нотариус на 2020” в осмото издание на Националните награди за правосъдие, които са част от традиционния Благотворителен юридически бал в помощ на болни деца. Тази година събитието се проведе на 26 ноември в хотел “Маринела”.

Нотариус Албена Шербанова е вписана в регистъра на Нотариалната камара под №500. Тя е родена през 1966 г. в Пловдив в семейство на инженери.  Завършва Английската езикова гимназия „Гео Милев“ в Русе. Дипломира се като Магистър от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски”, специалност „Право”, през 1992 г.

След завършване на висшето си образование оглавява представителството на фирма „РейБан“ за България. Работи като адвокат в София. Прекратява адвокатската си кариера и през 2004 г. спечелва конкурса за нотариуси. Назначена е в гр. Пловдив, където работи до края на 2006 г. От 2007 г. досега е нотариус в София. Работата като нотариус й дава възможност отново да работи любимата професия. Упорита и всеотдайна в своята работа, независимо от физическия си проблем, тя споделя:  „Доволна съм, че мога да бъда полезна на хората“. С това мото нотариус Шербанова вече 16 години е в услуга на своите клиенти.

Видео репортаж от събитието можете да видите тук

Останалите номинирани бяха нотариусите Весела Ивчева и Албена Наумова.