Актуално

Нинова иска наказание за избитите животни в Странджа, дава случая на Кьовеши

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще изпрати случая с избитите фермерски животни в Странджа на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Поводът е, че в сряда 5-членен състав на ВАС отмени заповедта на ОДБХ-Ямбол за заличаването на ферма и избиване на всички животни в нея и така своеобразно съдът призна, че чума не е имало.

“През лятото на 2018 г. ГЕРБ избиха животните на баба Дора и още десетки семейства в Странджа. Намери се една смела жена Ани, на която помогнахме да заведе дело и вчера Върховният административен съд се произнесе окончателно- чума по животните не е имало. Бях там, когато хората ме извикаха на помощ и направихме жив щит пред полицията.

Ние преграждахме едната страна на селото, от другата влизаха и избиваха животните. Събрахме се хора от цяла България. Направихме протест в София. Борих се редом с тях на улицата, борих се в парламента, подиграваха ми се, че прегръщам кози, сезираха Прокуратурата, че съм заплаха за националната сигурност, че организирам преврат срещу властта. Е, изтърпяхме всичко това. Сега истината излезе наяве. Искам справедливост, съд, присъда и възмездие за това престъпление. Тази наша битка ще доведем докрай – заради всички онези бедни и изстрадали хора, на които съсипаха живота”, написа Нинова в официалния си Фейсбук профил.