Актуално

От ИТН ще преговарят с всички партии, но не и с ГЕРБ

Преговорите с партиите, които евентуално биха подкрепили правителство на “Има такъв народ”, ще започнат утре и ще се проведат и събота и неделя, стана ясно от изявление на Филип Станев и Станислав Балабанов от партията.

Днес ще бъдат изпратени покани към всички политически партии, включително и на ДПС, но не и на ГЕРБ, съобщиха двамата. ГЕРБ са виновни за случилото се в страната през последните години и затова от ИТН ги изключват от преговорите. На въпрос дали и ДПС няма вина за това, от ИТН не коментираха.

“Срещите ще се проведат тук в сградата на Народното събрание. Такъв е смисълът на демокрацията. Тези разговори е логично да се водят тук в най-представителната сграда – българския парламент. Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък”, каза Балабанов.

Той заяви, че са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят.

“Съобразяваме се, както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисилът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече оттам нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен”, заяви още Балабанов.