Актуално

Рапърът МатБой Флай уби петима и прегази 18 деца

Подвизаващият се като рапър Даръл Брукс, който уби петима души със SUV-a си, прегази 48 души, сред които 18 деца, а три от тях в бебешки колички, е бягал от друго престъпление. Това става ясно от изявление на полицията в Милуоки.

39-годишният Брукс,  подвизаващ се под с псевдонима МатБой Флай, имал дълго досие с различни престъпления, повечето от които за домашно насилие, е нарушил ограничителна заповед. Тя е била издадена няколко седмици по-рано, след като е пребил жена си и я бутнал с колата си.

В деня преди да мине през празнуващите хора в Уокиша, които танцували с шапки на дядо Коледа, той нарушил органичителната си заповед, бил подгонен от полицията и подкарал с колата си. За зла беда, решил да мине през площада, където хората празнували.

Ранените са 48, сред които и членове на клуб, наречен „Танцуващи баби“. Тежко пострадалите са поне седем, които са настанени в болница в критично състояние. Убитите са 5.

Полицай, който е охранявал събитието, е открил стрелба по червения SUV на Даръл, но след няколко изстрела се е отказал, тъй като имало много хора около колата.

Даръл вече е с повдигнати обвинения за пет убийства.

Той е бил задържан малко след мелето. Мъжът най-спокойно е паркирал колата си на пет пресечки от мястото на инцидента.

Даръл има дълго криминално досие, което е започнал да попълва още през далечната 1999 година. Той е бил арестуван над 15 пъти само в щата Уисконсин.

Причините са много – притежание на наркотици, носене на огнестрелно оръжие без разрешително, опити за убийство чрез задушаване, домашно насилие и много други. В повечето случаи той е оказвал съпротива по време на ареста си.