Актуално

Скандално поведение на PR от “Продължаваме промяната” към водещи на предаване

Александър Бойчев, ПР на “Продължаваме промяната” се накрещя в ефир на водещите на сутрешния блок на Нова ТВ Виктор Николаев и Мирослава Иванова.

Той се включи по телефона, за да коментира положителните проба на председателя на НС Никола Минчев. Виктор Николаев и Мирослава Иванова искаха да му зададат няколко въпроса, които циркулират от часове в публичното пространство. Един от тях, например, е дали Минчев е имал симптоматика и е отишъл на заседанието на КСНС.

Разговорът тръгна зле още в самото начало. Водещите объркаха името на Бойчев, което той изглежда прие за сериозна обида и назидателно започна да им се кара. „Има време, ще ви научим!“, опита се с чувство за хумор да излезе от ситуацията Виктор Николаев.

Това обаче изобщо не успокои пиарът, който с остър тон продължи да се кара на водещите.

„Не си проверявате информацията, задавате въпроси, на които има вече дадени отговори, но не сте си направили труда да ги видите. Така разпространявате фалшиви новини”, заяви ядосано той.

Виктор Николаев се опита да се противопостави на обвиненията. „Ще трябва да свикнете да ви задават въпроси”, отговори той на представителя на ПП. „Фалшив въпрос няма”, добави водещият.

Едно от нещата, които се установиха от разговора е, че Андрей Гюров, председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната” е здрав и не е бил в контакт с председателя на Народното събрание Никола Минчев. Такава информация беше разпространена от депутати от ГЕРБ. Другият, че Никола Минчев си е направил тест вкъщи, от лаборант, дошъл на крака и резултатът е излязъл светкавично. Като председател на парламента и първи човек в държавата имал по-различни права от обикновените граждани, изтъкна Бойчев.

„Трябва да свиквате да ви задават такива въпроси. Оттук нататък ще има други подобни казуси“, предупреди го Виктор Николаев. „Зрителите видяха на какво сме подложени много често”, коментира след скандала водещият.

„Много интересно стана тази сутрин. Пиарът на ПП, Ал. Бойчев и водещите на Нова се сблъскаха с 200 за PCR теста на шефа на НС. Представям си, ако пиарът не беше на “Промяната” и беше овикал така някоя телевизия, какъв вой щеше да е, как се гази свободата на словото“, написа във фейсбук блогорът Асен Генов.

“Ако сега ПП имат 2 грама мозък в главата си, ще уволнят клетия си PR, ще се извинят и ще почерпят с няколко слайса кетохляб журналистите от сутрешния блок на Нова“, допълни от своя страна музикантът и общественик Венци Мицов.

“Разбрах от пиара на “Продължаваме промяната” коя е най-голямата грешка на медиите. Нищо, че малко се крещеше. Стана ясно, все пак. И упраляващите имат една най-голяма грешка. Без значение кои са. А тя е, че не искат да им се задават въпроси”, смята журналистът от Свободна Европа Полина Паунова.

“Г-н Бойчев, PR на ПП, а-ха да набие водещите през телефона. То лаене, то хокане, то обвинения, то обиден тон. “Защо такива въпроси?”, “Защо така ги задавате?”, “Защо не ги валидирате преди да ги задавате?” (ко речи, пич?), “Защо питате за лабораторията?”, “Това са технически въпроси”, “Г-н Минчев е първият човек в държавата, да не си мислите, че охраната от НСО ще отиде в случайна лаборатория”, “Вие разпространявате фалшиви новини!”. Ако това е PR, аз съм лукова глава. Явно от партията не знаят, че от човека на тази позиция, в голяма степен зависят отношенията между партията (в случая) и медиите. От този човек зависи и публичният им образ.Толкова агресивно и неадекватно поведение от страна на PR, и то в ефира на национална телевизия, не сме виждали. Ако ПП имат бегла представа къде се намират, на момента трябва да го уволнят.”, коментира журналистът Виктория Георгиева.