Актуално

Спасиха десетки кучета, използвани за нелегални боеве

При мащабна полицейска акция беше преустановено провеждането на нелегални боеве с кучета, както и съпътстващите ги незаконни парични залагания на специално изградена арена в село Елшица, край Панагюрище.

На този етап са задържани 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години.

Те живеели в различни краища на страната- Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

От пресцентъра на полицията съобщиха, че работата на униформените била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица.

Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация.

В близост до мястото на боевете са установени и 38 леки коли и джипове. За битките бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление.

На мястото в ринга полицаите открили тежко ранено от боеве куче. То било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар.

За съжаление, въпреки положените грижи в резултат на тежките травми и наранявания от кучешката битка, е настъпила смъртта на животното.

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица.

Открити и иззети са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

Всички оказали се на мястото лица са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по документиране на незаконната дейност продължава.