Актуално

Спретнаха отново комисия за ревизия на Бойко Борисов

Председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова събра 50 подписа за създаването на Комисия по ревизията на управлениенията на Бойко Борисов. Структурата е подкрепена от народните представители от три парламентарни групи – „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Има такъв народ“ и Демократична България.

Една от точките в дневния ред на Народното събрание за утре е именно създаване на такава комисията.

В обхвата й влизат допълнително горските стопанства и местната власт поради множество постъпили сигнали за злоупотреби там. Днес например стана ясно, че бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е задържан заради бракониерство близо до село Сушица, Благоевградско.

“Не знам защо се налага тази комисия за ревизия, след като разчитаха уж на служебното правителство да свърши всички ревизии по бившото управление. Така или иначе ще видим пленарната зала какво решение ще вземе”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Предстои създаването и на Комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през 2020 г. и на злоупотребите с подслушване на опозиционни лидери, граждани от протестите и журналисти, добави още Манолова, цитирана от БГНЕС.

Още една комисия ще бъде създадена утре

В пленарната зала ще влезе предложението на “Демократична България” за комисия “Росенец”, която така и не бе създадена в предишния парламент. Нейната цел е да изясни всички факти и обстоятелства “относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентни органи на територията на лесопарк “Росенец”. Утре ще се гледа нашето предложение за комисия “Росенец”. Има национални приоритети, по които трябва да се работи и да се търси решение, което да съответства на нашите ангажименти пред избирателите, каза съпредседателят на дясното обединение Христо Иванов пред журналисти след председателския съвет.

Очаква се депутатите да нямат и лятна ваканция, каквато е предвидена по правилник за месец август. Още преди съвета Ива Митева обяви, че ще постави въпроса за отмяната ѝ.

“След като толкова дълго време нямаше парламент, не е редно народните представители да си гласуват почивка”, каза тя пред журналисти.