Актуално

Тежка катастрофа край Сливен. Загинали са работници от кариерата

Те са се връщали от работа, когато стана катастрофата

С опасност за живота остават двама от пострадалите при тежката катастрофа вчера край Сливен, съобщиха от МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен за БТА. Там снощи бяха настанени трима мъже, участвали в пътен инцидент, при който загинаха четирима души.

Двама от настанените в болницата са в Отделението по реанимация с тежки съчетани травми и с опасност за живота. В по-тежко състояние е единият мъж, който тази нощ е претърпял черепно-мозъчна операция. В момента е в кома, на командно дишане. Вторият пострадал също е с лицево-челюстни травми. И при двамата пациенти има счупвания на крайниците. Третият е приет в Отделението по неврохирургия, контактен е.

Тежка катастрофа затвори снощи около 17:20 часа Подбалканския път I-6, след разклона за село Гавраилово в посока София. Челно са се сблъскали два микробуса. По първоначални данни автомобил, който се е движел в посока София, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал насрещно движещия се. Едната кола се е възпламенила, след което огънят е обхванал и другата.

Трима от четиримата загинали при зверската катастрофа са служители на сливенската фирма “Динас” АД, пише местният сайт.

Там работят и тримата ранени, които са настанени за лечение в областната болница на Сливен. Фирмата добива кварцит от кариера край село Струпец, който се използва в металургията и строителството. Именно от кариерата край Струпец са се връщали шестимата работници на фирмата.

На главния път София – Бургас техният бус е ударен от микробус, който по първоначални данни, е навлязъл в насрещното движение. След удара двата автомобила са се запалили.

Загинал е и шофьорът на въпросния микробус, който е с великотърновска регистрация. Движението по Подбалкански път снощи беше спярно за дълго време, а колите преминаваха по обходен маршрут.