2022 Награди за правосъдие

Тодор Найденов бе отличен с наградата „Правосъдие зад граница“

Тодор Найденов бе отличен с наградата „Правосъдие зад граница“ по време на Националните награди за правосъдие и 10-тия Бал на юристите. Събитието се проведе на 25 ноември 2022 г.

Статуетката бе поднесена от Рокси Рок от най-голямата медия във ФБ ХайЛайф.  Номинирани бяха още Тодор Коларов, Деян Николов, Миглена Балджиева.

Тодор Найденов е старши юрист-сътрудник в Адвокатска Кантора Weightmans LLP, Лондон, Англия. През 2015г. завършва успешно курс по дистанционно обучение „Психология на Наказателното Правосъдие” в Австралийският Университет University of Queensland, а през 2019г. завършва Юридическият факултет на Английският Университет „Anglia Ruskin University“ в Кеймбридж, където през 2018 е номиниран и избран за ръководител на „Anglia Ruskin Law School Mooting Society“.

Понастоящем, като част от екипа „Large Loss“ на адвокатска кантора Weightmans LLP, Тодор Найденов предоставя консултации, експертна помощ  и процесуално представителство пред гражданските съдилища в Англия на застрахователни компании, частни клиенти и държавни институции по дела във връзка с пътно-транспортни произшествия, трудови злополуки и инциденти на публични места, които са в размер от минимум £500,000.00.

Предишният опит на Тодор Найденов е свързан с работа в различни адвокатски кантори, сред които „Taylor Rose LLP“ и „Michael Law Solicitors“, където е практикувал и осъществявал консултации и представителство в сферата на строителното право и строителни спорове.

Тодор Найденов е активен член на благотворителната организация „MCKS Feeding Program London“,  която раздава безплатна храна и консумативи от първа необходимост на бездомните хора в Лондон. Тодор е също така и член на благотворителната организация „Road Peace“, която се бори за правата на хора, които са пострадали при пътно транспортни произшествия и в резултат са получили сериозни увреждания.

От декември 2021 г., в сътрудничество с адвокатска кантора Taylor Rose Law LLP, Simon Bethel Solicitors и Universe Solicitors, Тодор Найденов спомага за организирането на безплатни консултации и представителство на българи в Обединеното Кралство в случай свързани с домашно насилие, имиграционно-правни въпроси и наказателното преследване.