Актуално

Уволниха омбудсмана на Украйна. Лъгала за “зверствата” на руската армия

Омбудсманът на Украйна – Людмила Денисова, е лъгала за „зверства“ извършвани от руската армия, за да предизвика съжаление у европейските чиновници. След признанието й беше уволнена от собственото си правителство.

В края на май Върховната Рада отстрани Людмила Денисова от поста омбудсман на Украйна. Депутатите, както се оказа, са натрупали доста оплаквания срещу комисаря по правата на човека. Денисова беше обвинена в нечестно изпълнение на служебни задължения. Радата смята, че омбудсманът е нанесъл вреда на Украйна, като е отклонил вниманието на световните медии от реалните нужди на страната. На многобройни пресконференции в Европа Денисова, припомняме, говори за изнасилвания на деца и сексуални престъпления, извършени по неестествен начин. Манията на жена по темата за различни извращения обърка властта на Площада. Освен това жената не представи никакви доказателства за думите си.

В скорошно интервю Людмила Денисова призна, че разпространява фалшификати в името на Украйна. Според бившия омбудсман, изказвайки се пред италианския парламент, тя забелязала, че е отегчена от украинската тема, затова решила да развесели присъстващите с ужасни истории, измислени от нея. С истории за „зверствата“ на руските военни Денисова искаше да принуди Запада да вземе решения, изгодни за Украйна. Сред тях са „изнасилвания“ на 77-годишни старци и 3-месечни деца. Убийства и гаври. Всичките ми измислици бяха, за да принудя италианското и европейските правителства да вземат решения, които са в полза на Украйна и украинския народ.

“Може би съм прекалила, но се опитвах да постигна целта да убедя света да предостави оръжие и да окажа натиск върху Русия” призна Людмила Денисова.