Актуално

Христо Иванов очаква нова конфигурация на силите в 46-ия парламент

Според лидера на “Да, България” Христо Иванов новите избори ще възпроизведат по-различна конфигурация между политическите сили в парламента. По думите му много гласували за ГЕРБ на 4 април, сега ще кажат: “Гледайте си работата!”.

“Картината по много разлини начини може да се промени. Това не значи, че ние казваме, че ще вземем властта”, каза съпредседателят на “Демократична България” в предаването “Неделя 150” по БНР.

“Никога не сме били на някакви крайни позиции. Позицията ни беше, че ние не може да покрепим правителство с техен мандат, това не означава, че не може да работим с техни депутати”, каза той във връзка с възможно партньорство с БСП например. Иванов даде пример, че за промените в Конституцията са се обърнали към всички депутати, но нито една политическа формация не е поела тяхната ръка.

Борисов е абсолютно неспасяем, каза Иванов

Според десния лидер, когато от ГЕРБ са накарали собственика на “Градус” Иван Ангелов да “запуши устата на своя бивш приятел и партньор” Светослав Илчовски, Ангелов е казал много повече неща срещу Борисов. “Всичко стига до Борисов през последните 12 г. Той концентрира в себе си всички лостове за решение, за да разпределя порциите. Сега, колкото и да замеря опонентите си със стара пица, всичко се връща към него, защото той е готвачът”, каза Христо Иванов.

Според него в този парламента е започнало едно пропукване на досегашния модел. Започна процес на промяна.

Адвокат Хаджигенов: Парламентът показа, че е не гумен печат в ръцете на Борисов