Актуално

Черната овца Яво проговори за развода си с Нинова

„Разводът е окончателен“, това заяви Явор Божанков след изключването му от групата на БСП и допълни: „Категорично за мен няма път назад към БСП – те взеха своето решение“.

„Не съм мислил дали да отида в друга група, но не приемам призива веднага да напусна Народното събрание (НС).

Ще остана и ще работя като народен представител. Звучи добре да бъда независим“, заяви той в сутрешния блок на bTV.

Водещата  го попита дали ще премине към някоя от другите парламентарни групи в НС и по-специално дали ще отиде при „Продължаваме промяната“ (ПП) или „Демократична България“ (ДБ).

„Колегите от ПП и ДБ публично ме подкрепиха, благодаря им за подкрепата. Разговор с тях не съм търсим, те също, а и такъв разговор не е воден“, категоричен бе Божанков.

Той отговори и на въпрос вярно ли е, че ще кандидатира за кмет на Горна Оряховица на местните избори и че ще бъде подкрепен именно от ПП и ДБ: „Няма такава вероятност. Това не е сериозно“.

Попитаха Божанков и за неочакваната стъпка, която той предприе вчера и сам се похвали за нея – а именно татуировката му.

„На лявата ръка е овцата. Папийонката е нещо, което аз на работа много обичам да нося вместо вратовръзка. Черната овца пък е ясна и всички знаем на какво е символ“, каза народният представител.