Актуално

Арх. Стефанов спечели изборите в столичния район „Младост“

Кандидати на „Демократична България”, БСП и независими ще имат свои кметове в половината от 24-те административни района на София. Това показват данните за избраните районни кметове на втори тур в столицата.

Константин Павлов – Комитата, издигнат от ДБ, печели в „Лозенец”. Бившият министър в първото правителство на Борисов Трайчо Трайков сега става районен кмет на „Средец” от името на ДБ. В „Студентски” ще кметува Петко Горанов от ДБ. Десни кандидати надвиха управляващите в „Триадица” (Димитър Божилов), „Слатина” (Георги Илиев), „Овча купел” (Ангел Стефанов), „Красно село” (Росина Станиславова) и „Оборище” (Николай Александров).

Делян Георгиев от БСП спечели в „Изгрев”. Той е единственият кандидат на социалистите, който успя да стане районен кмет. В „Панчарево” категорично побеждава независимият Николай Гюров.

В „Младост”, където бившият независим кмет Десислава Иванчева беше показно арестувана и осъдена за приемане на подкуп, сега отново печели независим кандидат – арх. Стефан Стефанов. Той беше подкрепен от БСП на изборите.

За арх. Стефанов са гласували 19 231 души, а за кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева – 13 387.

Leave a Comment