Актуално

Парите на полицаите за нощен труд се вдигат

Вътрешният министър Младен Маринов е доволен от бюджета на МВР за 2020 г., който е с около 150 млн. повече спрямо миналата година, предаде Дарик нюз. По думите му през следващата година ще може и да се вдигне заплащането на нощния труд на полицаите. С колко ще бъде това повишаване обаче щяло да стане ясно до месец.

„От 2020 г. се надявам да увеличим заплащанията на нощния труд на служителите на МВР с адекватна сума, която да удовлетвори очакването на служителите“, посочи министърът.

„Когато говорим за бюджет, винаги може още. Но аз съм благодарен и на Горанов, и на финансовото министерство. Специално по отношение на персонала, това което е предвидено, ще задоволи нуждите на министерството да поддържа тази щатна численост и тази готовност да опазваме обществения ред“, коментира по-късно Маринов пред журналисти.

Той отчете и че са заделени средства за подпомагане на дейността по подмяната на личните документи през следващата година. Маринов добави, че през тази година има преизпълнение в бюджета за МВР, тъй като се е увеличила събираемостта на глобите за нарушения по пътищата.

„Разбира се, това не е радостно, но е един от начините да намалим войната по пътищата. Надяваме се тази дейност да се увеличава до известна степен, но после да започне да работи и превенцията“, коментира той.

Накрая вътрешният министър призна, че има още какво да се направи по отношение на материално-техническата база и за по-добрите условия на труд, но посочи, че се прави възможното.

Leave a Comment