Актуално

Ген. Красимир Занев: Новите поправки в Закона за движение по пътищата ще дадат добър резултат

Последните предложения за промени в Закона за движение по пътищата са много сериозни и трябва да доведат до положителен резултат, коментира ген. Красимир Занев в предаването „Темида – цената на истината“ по тв Евроком. Като бивш шеф на магистрална полиция и специалист в областта той е един от участниците в групата, която предлага измененията.

„След обсъждането на поправките в парламентарните комисии, заедно с експерти на правителството и НПО-та, мисля, че ще бъде постигнат положителен  резултат, както по отношение на корупцията, така и по отношение на войната по пътищата. Защото все по-често се засичат шофьори с алкохол и наркотични вещества, които предизвикват катастрофи с убити и ранени“, отбеляза ген. Занев.

С поправките се предлагат и мерки против корупционните практики на катаджиите. Те едва ли ще бъдат изкоренени напълно, но според ген. Занев, всички сигнали за корупция ще се следят на отчет. „Изменения са много сериозни, особено за водачите на МПС, които отказват да им бъде извършена проба за алкохол или опойващи вещества. Предложената глоба скача от 2000 на 3000 лв. А отнемането на книжка от 2 на 3 г.“, посочи специалистът.

Цялото предаване гледайте ТУК

Leave a Comment