Актуално

Според Деница Сачева оставката на кабинета не е на дневен ред

“Провокатори са довели до ескалацията на напрежението по време на протестите в центъра на София”. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БТВ. “Ние не отричаме това, че има недоволни и хора, които не харесват правителството и т.н., но нека да не си затваряме очите за това, че има и до голяма степен провокатори и хора, които искат да има напрежение“, заяви Сачева.

Тя коментира и събирането на симпатизанти на ГЕРБ по време на протеста в петък. “Презумпцията, че никой не харесва правителството е грешна. Симпатизанти и членове на партията искаха да изразят своята подкрепа, ние много се колебаехме дали това да се случи, но в крайна сметка взехме политическо решение това да се случи, тъй като желанието на симпатизантите надделя“, каза тя. Сачева категорично заяви, че ескалацията на напрежението по време на протестите не е по вина на управляващата партия. Според нея по време на протестите е имало провокатори. Ето и какво отговори тя на въпрос кой може да стои зад тях: “Това може да бъдат много хора, включително и такива, които в момента се крият от правосъдието”.

Сачева бе категорична, че подаването на оставка на правителството не стои на дневен ред. “Не е на дневен ред оставката на правителството. На дневен ред е пандемията, финансовата стабилност на страната и това как да изкараме зимата. Нека да си представим в какъв хаос искаме да вкараме държавата, само защото някой е решил, че предсрочните избори само няколко месеца преди редовните са панацея. Нашият фокус в момента е работата, защото смятам, че това, което правим е да намалим хаоса“, заяви Сачева. Според нея с думите си „Мутри, вън, да си върнем България“, президентът Румен Радев оронва престижа на президентската институция. Тя допълни,че от ГЕРБ не се страхуват от евентуален служебен кабинет на Румен Радев.

Leave a Comment