Актуално

Нов случай на насилие от родител над дете

Нов тежък случай на родителско насилие над дете скандализира социалните мрежи в петък.

Майка разпространи през Фейсбук профила си видеоклип, който показва жестока сцена, в която бившият ѝ съпруг по нейни думи “отвлича” 3-годишната им дъщеря. На видеото се вижда как двамата родители и техни близки в продължение на минути влизат в саморазправа и дърпат момиченцето, което пищи от ужас.

Ситуацията, която се е разиграла около 8.30 ч. сутринта на 30 юли в гр. Елин Пелин, предизвика бурни обществени дебати и реакция на институциите. Оказа се, че майката и бащата имат две деца – момиченца на 3 г. и 4 г., които са жертва на техния родителски конфликт. Става ясно, че е налице неизпълнение на определения от съда режим на лични отношения с децата на другия родител.

Майката Катерина Игнатова обвинява за ситуацията бившия си съпруг Борислав Кръстев.

“От две години и половина върху мен и моите малолетни деца се упражнява домашно насилие от бившия ми съпруг Борислав и неговото семейство, без реакция от нито една институция. Показвам ви как на 30.07.2020г. в 8:30ч. сутринта, докато тръгвахме за рехабилитация с дъщеря ми, която се възстановява след инцидент, бяхме нападнати пред дома ни от главния архитект на Община Елин Пелин, “любящ” баща и мой бивш съпруг – Борислав Бориславов Кръстев, и Андрей Цолев, които отвлякоха тригодишната ми дъщеря. Родителските права са предоставени на мен, а от два месеца той държи и не съм виждала и другата ми дъщеря (4г.). Коментарите оставям на вас”, посочва във Фейсбук Катерина Игнатова.

Бащата не е публикувал своя позиция по случая.

Преди няколко седмици друга майка на 3-годишно дете разпространи клип как бие момиченцето, за да привлече вниманието на бащата. Тогава детето бе настанено в приемно семейство.

 

 

 

 

Leave a Comment