Актуално

В Полша арестували Елена Поптодорова за кражба от магазин

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи полското радио RMF. По информация на радиото, стойността на откраднатото е почти 400 долара. Поптодорова, която има дипломатически паспорт, се е отказала от контакти с българското посолство.

Българското посолство във Варшава отказа да коментира случая с Поптодорова. От дипломатическата ни мисия ни препратиха за информация към пресцентъра на МВнР. От пресцентъра на МВнР заявиха, че все още не разполагат с информация и случаят се проверява.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР. Преди промените от 1989 г. тя е личен преводач на бившия комунистически диктатор Тодор Живков. След първите свободни избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България. Поптодорова участва активно в създаването на външната политика на Република България през последните десетилетия.

Leave a Comment