В България нямало разбити нелегални фабрики за цигари от 2012 г. насам
18.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„У нас нямаше разбити фабрики за нелегални цигари от 2012 г. насам”, коментира Тихомир Безлов в предаването „Тази сутрин” по бТВ. По думите му има подозрения, че голям български производител е подал сигнала срещу последната разбита фабрика за нелегални цигари. „Има и твърдения, че той е подаден от холандски и английски служби”, каза още Безлов.

По повод разбитата международна група за трафик на наркотици, която е пренасяла кокаин с мулета Безлов уточни, че наркотикът е бил предназначен за България и Унгария. „Много малко се знае за тази конкретна група”, каза той. По думите му за мулета на дрога обикновено се използват „внятни” хора, които могат да бъдат обучени и вербувани да свършат тази работа.

„Гълтачите гълтат около кило кокаин, което представете си какво усилие е. Имаше един-два случая на починали от разтваряне на кокаина в стомаха”, припомни Безлов. Той уточни, че новите технологии позволяват да се поглъщат специални латексови капсули от 10-12 грама, като в някои дори има алуминиево фолио, което да заблуди рентгеновите апарати на летищата.

Кадър: бТВ

About the Author :

Leave a reply