Премиерът иска строго наказание за нападателите на репортера Димитър Върбанов
27.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на склад във Велико Търново, които са обект на негово разследване. Репортерът Димитър Върбанов от „Господари на ефира“ е бил пребит, докато е снимал продължение на разследване, свързано със склад за храни с изтекъл срок на годност. В момента е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с множество травми по главата и ръцете, но без опасност за живота. Полицията и прокуратурата започнаха разследване по случая.

Премиерът Бойко Борисов е поискал спешно да му се докладва за разследването на случая с журналиста Димитър Върбанов и виновните за нападението да бъдат най-строго наказани.

От Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента пред БНТ.

„Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват – арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния“, категоричен бе Борисов.

Димитър Върбанов е в адекватно състояния, въпреки че снощи е бил пребит тежко, уточни БНТ. Здравето му към момента не е сериозно застрашено.

Първото разследване на репортера е започнало юни месец, когато е станало ясно, че се в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета. Сериозни мерки до сега не са взети, макар че Агенцията по храните е потвърдила нарушенията.

Двамата нападатели на репортера – служители на склада – както и началникът на склада, са задържани за 24 часа.

About the Author :

Leave a reply